Onverklaarbare KNIE-KLACHTEN? ……..soms toch verklaarbaar vanuit een ander gezichtspunt.

Gepubliceerd op 4 juni 2017 om 21:45

Het betreft hier een sporter met maandenlang aanhoudende  knieklachten. Diverse specialistische onderzoeken brachten geen afwijkingen in de knie aan het licht, diverse behandelingen van de knie gaven geen verbetering. Uiteindelijk kwam de sporter op mijn spreekuur terecht en bleek het probleem niet uit de knie te komen , maar uit de rug.

UITLEG: vanuit de neurologie kijk ik naar stoornissen in de zgn "NEURO-SEGMENTALE ZÔNES" (zie plaatje). Dwz iedere zenuw die uit de wervelkolom treedt, stuurt een bepaalde zone aan van spieren en organen in het lichaam . Dit kan ook in de gehele zône pijnreacties geven.

VOORBEELD: in het geval van de aanhoudende pijn in de knie, ziet u in het plaatje dat de knie met name in neuro-segment L4 ligt ( en L3 binnenkant knie, L5 buitenkant knie). In zône L4 loopt de zenuw, die uittreedt onder de 4e lendenwervel in de onderrug . Als deze zenuw bekneld raakt door een blokkade/standsafwijking in wervelkolom , kan dit uitstralingspijn veroorzaken vanaf de rug tot in de knie. In dit geval uit de KLACHT zich in de knie , maar zit de OORZAAK in de rug.

BEHANDELING: door orthomanuele correctie van wervel L3 enL4 heb ik in dit geval de knieklacht verholpen.