WELK MEDICIJN BIJ RUGPIJN?

Kunt u door de pijn niet meer goed bewegen, werken of slapen, maar is het verder wel veilig? Dan kunt u een pijnstiller gebruiken, maar wat is dan de beste keuze: paracetamol? ibuprofen? diclofenac? tramadol? morfine?

Lees meer »

PIJN uitstraling in de BIL ?….….het PIRIFORMIS SYNDROOM ?

het #Piriformis_syndroom is genoemd naar de peervormige spier (musculus piriformis) die van het bekken (SI-gewricht) naar het dijbeen loopt. De piriformis heeft de functie het bovenbeen naar buiten te trekken en naar buiten te draaien. De grote zenuw van het been, de nervus ischiadicus, loopt bij de meeste mensen onder deze spier langs of soms er doorheen. Door een zwelling of een verkramping van de piriformis spier raakt de ischiadicuszenuw bekneld. De symptomen hiervan zijn: een zeurende pijn, diep in de bilspier. Soms straalt de pijn uit naar de rug en de achterkant van het dijbeen tot de knieholte ( de zogenaamde “ischias pijn”, het voelt als een hernia, maar berust niet op een hernia). De pijn kan verergeren bij lang in één houding zitten zoals bij autorijden. Het syndroom komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Lees meer »

onverklaarde BUIK-KLACHTEN door BEKKEN-instabiliteit?

Als MusculoSkeletaal arts  zie ik veel chronisch terugkerende rugklachten, die vaak gepaard gaan met een bekken-instabiliteit ( of bekkenverwringing). Naast pijn en stijfheid in de onderrug , kan een bekken -instabiliteit allerlei “onverklaarbare” klachten geven in de onderbuik . Lees verder hoe dit precies zit…

Lees meer »

LIES-KLACHTEN ? ......oorzaak niet altijd in de lies !

Pijn of stijfheid in de liesstreek komt veel voor bij (top) sporters. Lokale behandeling helpt niet altijd, omdat de oorzaak buiten de lies kan liggen. Als orthomanueel arts vind ik regelmatig de oorzaak in een ONDERRUG probleem of een BEKKEN probleem. Orthomanuele behandeling biedt hier nog weleens een oplossing.

Lees meer »

 

Last van chronische rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, schouderklachten, bekkeninstabiliteit, liesblessure of andere klachten bij houding en beweging?

U bent in goede handen bij de MSK Arts  

 

 

Contact

Telefonisch:   06-8358 4317

Mail:               info@ikhebpijn.nl