veel voorkomende SPORTBLESSURES , een helder overzicht

Vaak zijn de meeste SPORTBLESSURES het gevolg van OVERBELASTING, ontstaan door een onjuiste trainingsopbouw, te lage algehele of lokale belastbaarheid of een disbalans tussen de spiergroepen. Bij medisch onderzoek vind ik hier regelmatig een VERSTOORDE BEWEGINGSKETEN vanuit rug-/bekken problemen. Zie in bijgaand artikel een helder overzicht van de meest voorkomende sportblessures.

Lees meer »

Mag ik SPORTEN met RUGKLACHTEN ?

Op mijn spreekuur zie ik rugpijn patiënten die vaak geneigd zijn om hun rug zoveel mogelijk te ontzien en te stoppen met sporten. Dit heeft vaak een averechts effect op het herstel, want bij een goede spierconditie en actief bewegen herstelt de klacht zich sneller.

Lees meer »

10 TIPS om te gaan sporten

Op mijn spreekuur zie ik teveel mensen met terugkerende houding-/ beweging klachten in combinatie met TE WEINIG LICHAAMSBEWEGING . Gedurende mijn behandeling stimuleer ik mensen om optimaal te gaan bewegen of sporten, maar na het behandeltraject haken een aantal weer af. We houden onszelf graag voor de gek: ik heb het druk, ik ben te moe na het werk etc. zijn allemaal argumenten om het sporten uit te stellen Het probleem is vaak dat mensen het moeilijk vinden om een sport voor langere tijd vol te houden. Ze hebben er geen gewoonte van weten te maken. Wanneer je het sporten voor een langere periode weet vol te houden dan ontstaat er een GEDRAGSVERANDERING waardoor het sporten net zo gewoon wordt als het dagelijks tandenpoetsen. Voordat je kunt spreken over een gedragsverandering dien je op regelmatige basis minimaal 3 tot 6 maanden te sporten. Lees in bijgaand artikel 10 tips om het sporten vol te houden “uit eigen beweging”

Lees meer »

PIJNSTILLERS tijdens SPORTEN verstandig?

PIJNSTILLERS TIJDENS SPORTWEDSTRIJDEN. Is dat gevaarlijk? Het slikken van pijnstillers tijdens het sporten is niet altijd verstandig. Door de pijn onderdrukking kunnen blessures namelijk alleen maar verergeren. De pijn van de blessure is juist een natuurlijk signaal van je lichaam om deze plek even rust te geven. Lees verder..

Lees meer »