CHRONISCHE PIJN ! Zit het wel of niet tussen de oren ??

Chronische pijn beheerst vaak het dagelijks leven (familieleven, werk, hobby’s, sociale contacten). − Er worden geen lichamelijke oorzaken gevonden voor uw pijnklachten. − Dit veroorzaakt veel onrust en onzekerheid. − Chronische pijnpatiënten krijgen vaak het stempel: ‘het zit tussen de oren’. − Dat er geen lichamelijke beschadiging is, betekent echter niet dat er geen oorzaak is voor uw pijnklachten. − Het sensitisatiemodel dient als uitleg voor de aanhoudende pijnklachten.

Lees meer »

Wat is een HERNIA ?

Op mijn spreekuur behandel ik regelmatig mensen met klachten die op een hernia lijken, maar in veel gevallen niet op een hernia berusten. Ook de hernia's die volgens de neuroloog nog te klein zijn voor een operatie, zijn meestal geschikt voor orthomanuele behandeling. Typische kenmerken van een hernia zijn: hevige pijn in de rug ( of de nek); pijn uitstraling naar benen (of armen); toename van de uitstraling bij hoesten,niezen of persen. In het eerste consult doe ik uitgebreid medisch onderzoek om andere oorzaken en behandelrisico's uit te sluiten . In bijgaand artikel een heldere uitleg over hoe een hernia ontstaat en waarom bewegen goed is tegen de pijn.

Lees meer »

Wat is CORE-STABILITY ? En heeft het zin om het te trainen bij WIELRENNERS?

In de beweegleer wordt er vanuit gegaan dat alle spieren en gewrichten van het lichaam elkaar beïnvloeden. Dit wordt de ‘kinetic chain’ genoemd. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de spieren rondom je romp. Deze zorgen ervoor dat de krachten die op je onderlichaam komen goed door je bovenlichaam kunnen worden opgevangen. En andersom. Op die manier voorkom je dat je als een lappenpop heen en weer zwabbert. De spieren rondom het middenpunt (core) van je lichaam zorgen op die manier voor stabiliteit (stability). Grof gezegd bestaan ze uit je diepe bil-, buik- en rugspieren. Lees verder... http://www.sportzorg.nl/nieuws/schema-core-stability-training-voor-wielrenners

Lees meer »

PIJNSTILLERS tijdens SPORTEN verstandig?

PIJNSTILLERS TIJDENS SPORTWEDSTRIJDEN. Is dat gevaarlijk? Het slikken van pijnstillers tijdens het sporten is niet altijd verstandig. Door de pijn onderdrukking kunnen blessures namelijk alleen maar verergeren. De pijn van de blessure is juist een natuurlijk signaal van je lichaam om deze plek even rust te geven. Lees verder..

Lees meer »

Mag ik SPORTEN met RUGKLACHTEN ?

Op mijn spreekuur zie ik rugpijn patiënten die vaak geneigd zijn om hun rug zoveel mogelijk te ontzien en te stoppen met sporten. Dit heeft vaak een averechts effect op het herstel, want bij een goede spierconditie en actief bewegen herstelt de klacht zich sneller.

Lees meer »

10 TIPS om te gaan sporten

Op mijn spreekuur zie ik teveel mensen met terugkerende houding-/ beweging klachten in combinatie met TE WEINIG LICHAAMSBEWEGING . Gedurende mijn behandeling stimuleer ik mensen om optimaal te gaan bewegen of sporten, maar na het behandeltraject haken een aantal weer af. We houden onszelf graag voor de gek: ik heb het druk, ik ben te moe na het werk etc. zijn allemaal argumenten om het sporten uit te stellen Het probleem is vaak dat mensen het moeilijk vinden om een sport voor langere tijd vol te houden. Ze hebben er geen gewoonte van weten te maken. Wanneer je het sporten voor een langere periode weet vol te houden dan ontstaat er een GEDRAGSVERANDERING waardoor het sporten net zo gewoon wordt als het dagelijks tandenpoetsen. Voordat je kunt spreken over een gedragsverandering dien je op regelmatige basis minimaal 3 tot 6 maanden te sporten. Lees in bijgaand artikel 10 tips om het sporten vol te houden “uit eigen beweging”

Lees meer »

veel voorkomende SPORTBLESSURES , een helder overzicht

Vaak zijn de meeste SPORTBLESSURES het gevolg van OVERBELASTING, ontstaan door een onjuiste trainingsopbouw, te lage algehele of lokale belastbaarheid of een disbalans tussen de spiergroepen. Bij medisch onderzoek vind ik hier regelmatig een VERSTOORDE BEWEGINGSKETEN vanuit rug-/bekken problemen. Zie in bijgaand artikel een helder overzicht van de meest voorkomende sportblessures.

Lees meer »

Rusten ?..... Of juist bewegen bij RUGPIJN ?

Vroeger werd bij RUGKLACHTEN vaak enkele dagen tot soms weken BEDRUST voorgeschreven. Tegenwoordig is het advies juist: Blijf BEWEGEN, zelfs als het PIJN doet! Door in beweging te blijven en lichte activiteiten te doen, gaat de rugpijn meestal sneller over. En als de rugpijn over is, helpt bewegen om de conditie van de rug- en buikspieren op peil te houden of te verbeteren. Dit verkleint de kans dat de rugpijn terugkomt. http://www.medicinfo.nl/RCintro2

Lees meer »

Wat is CHRONISCHE PIJN ?

De overgang van acute en chronische pijn is vrij arbitrair. Bij chronische pijn is meestal sprake van pijn die blijft bestaan terwijl men op grond van het natuurlijk beloop van de aandoening geen pijn meer verwacht wordt.

Lees meer »

GEEN PIJN ZONDER BREIN!

NO BRAIN, NO PAIN! Interessante online-cursus voor patiënten en verwijzers: heldere en wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de oorzaak/werking van chronische pijn.

Lees meer »

 

Last van chronische rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, schouderklachten, bekkeninstabiliteit, liesblessure of andere klachten bij houding en beweging?

U bent in goede handen bij de MSK Arts  

 

 

Contact

Telefonisch:   06-8358 4317

Mail:               info@ikhebpijn.nl